POHOD TAMAR

Ob 6.30 smo se skupaj odpeljali z avtobusom in nekaj osebnimi avtomobili proti Planici. Na poti smo bili vsi v pričakovanju, kako bo in kaj vse bomo doživeli.

SONČKI PONOVNO IZVEDLI ZTK NA KMETIJI ZEVNIK

 Društvo za cerebralno paralizo Sonček Posavje je v mesecu avgustu izvedlo samostojno zdravstveno terapevtsko kolonijo na kmetiji Zevnik na Čatežu.

ČLANI DRUŠTVA SONČEK POSAVJE NA PAŠMANU

 Društvo Sonček Posavje je konec junija izvedlo že drugo zdravstveno terapevtsko kolonijo na Pašmanu.

SONČKOV PUSTNI TOREK

 V torek je bilo v Centru Sonček Krško precej veselo,saj je Društvo Sonček Posavje izvedlo pustno rajanje,

SONČKOVA ZIMSKA ZTK V KRANJSKI GORI

Društvo Sonček Posavje je že pričelo z večjimi projekti v letošnjem letu 2020, saj smo že izvedli  zdravstveno terapevtsko kolonijo v Kranjski Gori.

 

Na letnem srečanju članov,je predsednica podala poročilo o samem delovanju društva v preteklem letu,prav tako tudi nadzorni odbor,ki je ugotovil,da ni našel napak glede urejanja financ in samega delovanja društva,katero je delovalo v skladu z predpisi.

Društvo Sonček Posavje,je v lanskem letu izvedlo zdravstveno terapevtske kolonije,keglanje za invalide,v Kranjski gori smučanje z prilagojenimi sanmi,počitniško varstvo,skozi celo leto so se izvajale delavnice,prav tako so imelo razna predavanja,za Pustni torek so sodelovali z Vrtci,imeli kostanjev piknik,izvedli izlet v Volčji potok,sodelovali na dnevu invalidov v Brežicah,hkrati pa z drugimi društvi sodelovali na ostalih javnih prireditvah. V letošnjem letu so cilji ali želje društva,da bi uspeli pri dopolnjevanju zdravstvene rehabilitacije za otroke s cerebralno paralizo in tako omogočili udeležbo tudi sorojencem ter obema staršema pa tudi starim staršem,cilj je tudi razbremenitev družine ter spodbujanje in pomoč pri njenem vključevanju v okolje, ohranjevanje telesnega in psihičnega zdravja vseh članov, saj že same ZT kolonije pomagajo pri večji samostojnosti otroka. Vsi programi od individualne obravnave fizioterapevta, delovnega terapevta,  učenja plavanja po metodi, hipoterapije – terapevtsko jahanje, tematska predavanja za starše, socialne veščine..,so namenjeni osebam z boleznimi centralnega in perifernega živčnega sistema (cerebralna paraliza) in drugimi invalidnostmi,zato upajo,da bodo v kolikor bo dovolj tudi finančne pomoči uspeli. Res,da so cilji visoki,predvsem zaradi financ,ki jih je vsako leto vse manj,upajo da jim bo uspelo,saj kot pravi sama predsednica društva Nataša Solomun upa,da bodo z skupnimi močmi uspeli z svojimi cilji.        Anton Hruševar

 

 

  • DSC02546
  • DSC02563
  • DSC02569
  • DSC02571
  • DSC02584
  • DSC02588
  • DSC02597

 

 

Sonček Posavje na Facebook-u

V društvu smo vedno veseli pomoči.

Prijavi se

Go to top